top of page

Acerca de

Dalmatian Dance Cup (1) (1).jpg

O FESTIVALIMA

Dalmatian Dance Festivals naziv je za plesne manifestacije koje se održavaju u Hrvatskoj na području Splitsko-dalmatinske županije. Organizatori Dalmatian Dance Festivals natjecanja su Jure Leskur i Ivana Žanetić Leskur (Plesni klub Lambada), veliki zaljubljenici u ples i plesna natjecanja, polufinalisti svijeta u WDSF Professional Division showdance latin disciplini.

 

Ideja organizacije ove manifestacije natjecateljskog i revijalnog karaktera nastala je zbog velike ljubavi prema plesu i želji da se na području Splita i okolice razvije međunarodno natjecanje koje će okupiti sve plesne stilove iz što više klubova na području Hrvatske i inozemstva. Razmjena plesnih iskustava, koreografija, znanja, plesnog umijeća te odlična atmosfera razlog su velike posjećenosti ove manifestacije. 

Split Dance Open prvi put je organiziran 19.11.2016. godine u Splitu. Dvije godine kasnije ova manifestacija je promijenila naziv u Dalmatian Dance Trophy. Ove godine, 25.-26.11., bit će održan osmi po redu Dalmatian Dance Trophy.

 

Zbog velike zainteresiranosti i upita, od 2022. godine organizira se i Dalmatian Dance Cup. Uz Gala Dance Night za Juniore i Seniore (solo, duo/trio, grupe, formacije i produkcije), bit će organizirana i Gala Dance Night za djecu (grupe, formacije i produkcije). Pobjednike očekuju bogate nagrade.

Oba festivala ove godine održavaju se u Splitu, najljepšem gradu na svitu. Split je drugi grad po veličini u Hrvatskoj. Smješten je na jadranskoj obali, u srednjoj Dalmaciji. Iako je s tri strane okružen morem, Split je okružen planinama, Mosorom na sjeveroistoku, Kozjakom na sjeverozapadu te brdom Marjan. Druga je po veličini hrvatska teretna luka, ali i jedna od vodećih putničkih luka na Mediteranu. Priča o Splitu počela je davno, još otkako je rimski car Dioklecijan odlučio izgraditi palaču u kojoj bi u miru proveo posljednje godine svoga života. U tih 1700 godina Palača je polako postajala i postala grad, koji danas mami bogatom tradicijom, veličanstvenom poviješću, ljepotom prirodne i kulturne baštine. Više o Splitu možete pročitati ovdje -> Grad Split

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju. Slobodni ste javiti se putem e-maila dalmatiandance@gmail.com ili mobitela +385915506864. Veselimo se Vašem dolasku!

bottom of page